• Dobrodošli

    na web stranice udruge
    "Memoria" Osijek

  • Istaknute novosti

    Pogledajte kategoriju istaknutih novosti.

UDRUGA ”MEMORIA” U MJESECU RUJNU OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN ALZHEIMEROVE BOLESTI!

UDRUGA ''MEMORIA'' U MJESECU RUJNU OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN ALZHEIMEROVE BOLESTI!

Dragi prijatelji i članovi,
u mjesecu rujnu, Udruga već tradicionalno obilježava Svjetski dan Alzheimerove bolesti, kako bi podigla razinu svijesti o vlastitom životu kod naših građana o bolesti koja nije dio starosti i koju je G8 Summit zemalja 2013. godine proglasio bolešću 21. stoljeća.

U petak 21. rujna s početkom u 19:30 h u Kino Urania & Kinematografi Osijek održat će se projekcija filma “Nader i Simin se rastaju”, uz besplatan ulaz za sve gledatelje!!

VIŠE NA:http://www.glas-slavonije.hr/375931/3/Svjetski-dan-Alzheimerove-bolesti

Iranski film “Nader i Simin se rastaju” redatelja Asghara Farhadija pobjednik je ovogodišnjeg filmskog festivala u Berlinu i dobitnik dva Srebrna medvjeda za najboljeg glumca i glumicu, Zlatnog medvjeda za najbolji film i Oscara za najbolji film na stranom jeziku.
Priča je to o bračnom paru i njihovoj 11-godišnjoj kćerci Termeh koji odlučuju napustiti Iran. Problemi počinju kada se Nader predomisli, jer ne želi napustiti oca koji boluje od Alzheimerove bolesti. Kako bi mogla otići iz zemlje, Simin traži razvod…
Film možete pogledati u petak 21. rujna s početkom u 19:30 h u kinu Urania. Ulaz za sve gledatelje u 19:30 je besplatan!